linoleumvloer

Linoleum & marmoleumvloer onderhoud

Vanaf het leggen van een linoleumvloer c.q. marmoleumvloer is het raadzaam deze voor het behoud direct te conserveren met een harde polymeerlaag (was).

Het direct conserveren van de linoleumvloer bespaart op termijn kosten omdat de waslaag zonder veel voorbewerking over de dunne fabriekswaslaag gezet kan worden.

Een goede waslaag geeft de vloer een schoon uiterlijk, met een glans naar keuze (mat of glans). Daarnaast adviseren wij de vloer periodiek te laten oppoetsen (2 à 4 maal per jaar) of opnieuw te conserveren, (1x per jaar).

Tijdig conserveren voorkomt slijtage en verlicht het schoonmaakonderhoud.

Voordelen

Linoleum & marmoleum dankt zijn goede reputatie vooral aan zijn bijna onverslijtbaarheid. Het kan wel twintig jaar mee!, mits de vloer regelmatig groot onderhoud krijgt.

Groot onderhoud

Het onderhoud kan bestaan uit het strippen (verwijderen oude waslaag) en conserveren, maar meestal volstaat het machinaal reinigen van de vloer met een reinigingsmiddel. Naargelang de staat van de vloer zullen er een aantal waslagen aangebracht worden en eventueel ondersteund door een seallaag voor optimaal resultaat. Om de vloeren in topconditie te houden, wij zullen u daarnaast voorzien van een passend onderhoudsadvies.